Over het park

palènpa park

Palènpa Park is een initiatief van Palènpa. Dit bedrijf is producent van de bouwpakketten waarmee in het park wordt gebouwd. De bouwpakketten worden vooral verkocht en verhuurd aan organisaties in recreatie zoals campings, vakantieparken en eventbureaus. Ook vind je ze terug bij BSO’s en op scholen. Kijk voor meer informatie op palenpa.nl

Palènpa Park is ontstaan als gevolg van de Corona pandemie. In mei 2020, toen veel potentiële klanten van Palènpa gesloten waren, is het park als Pop-Up geopend. Dat bleek een groot succes! Sindsdien zijn er al heel veel kinderen (en volwassenen!) komen bouwen met hun verjaardag, met schoolreis, met de BSO, met het bedrijf et cetera.

Landgoed Kleine Vennep

Je vindt Palènpa Park op Landgoed Kleine Vennep. Dit is van oorsprong een boerderij voor akkerbouw. De boerderij is rond 1928 gebouwd. Dirk Molenaar is de eigenaar. Zijn familie is al drie generaties lang verbonden aan Kleine Vennep, en is ook pachter van zo’n 80 hectare omliggend land. Hier worden tarwe, gerst, aardappelen, uien en bloemen verbouwd.

Sinds 2018 wordt een deel van de boerderij stap voor stap omgevormd tot een landgoed van 9 hectare. De afgelopen jaren zijn duizenden bomen en struiken geplant en grote grasvelden aangelegd. Zo wordt het landgoed ingericht als plek voor het organiseren van evenementen, festivals, bruiloften enzovoorts.

Het landgoed is onderdeel van PARK21. Het ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep in en is een groeiend park voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het wordt stap voor stap ontwikkeld en kan wel 1.000 hectare groot worden.

hier gebeurt van alles!

De familie Molenaar zegt graag ‘ja’ tegen mensen die iets willen doen op Kleine Vennep. Zo is er nu een herinneringspark van 600 berkenbomen van de Vereniging Nederland-Finland. En jaarlijks vind er in september het culturele (familie)festival Grazende Zwaan plaats. Er staat een stormbaan waar ook jaarlijks de prutloop gebruik van maakt. Er is een moestuin en druivenranken van een aantal enthousiaste tuiniers. Er zijn wandelroutes die je over het landgoed leiden. En er is dus Palènpa Park.

Onze gasten zijn van harte uitgenodigd om tijdens hun verblijf ook de rest van het landgoed te verkennen. Regelmatig zul je dan boer en landgoedeigenaar Dirk tegenkomen of een van de vele vrijwilligers die hem helpen Kleine Vennep nog mooier te maken.

Locatie palènpa park

Landgoed Kleine Vennep
Hoofdweg 1041, 2152 LJ Nieuw-Vennep

Let op: het adres is aan de westzijde van het water. Laat je niet in de war brengen door de ‘verboden in te rijden’ borden. Je bent bestemmingsverkeer en mag deze weg dus inrijden.

Er is gratis parkeerruimte naast de boerderij, op het grasveld langs de weg of onder de Calatrava brug.

Bekijk op google maps

CONTACTFORMULIER